Thursday, December 13, 2007

Ταρτουφοκένταυροι

Λοιπόν, ξέρετε κάτι; Λέω να τελειώσω τη χρονιά σέρνοντας τα εξ αμάξης στα κνώδαλα, στα σκουπίδια που με έχουν από παντού βομβαρδίσει με τη φτήνια τους, την υποκρισία και την κατάργηση της δυνατότητας να χρησιμοποιήσω μεταφορικές εκφράσεις ή την παρομοίωση, που μέχρι κάποτε μας τη δίδασκαν ως "καλολογικόν στοιχείον" κι έπειτα διαπίστωσα την τάση "φτου κακά"... Γιατί ποιο ζώο, ποιο πετούμενο, τι έρπον θα μπορούσε να συναγωνιστεί; Ποια ώρα της μέρας να υποδηλώσει; Ποιο μέταλλο να αντέξει;
Το έγκλημα έγινε το καλοκαίρι με την αλλοίωση των βαθμολογιών στο μάθημα των αγγλικών σε ορισμένα γραπτά και τώρα είναι, δήθεν, η ώρα της τιμωρίας!
Μα στο ρωμέικον αγαπούν τη μυθολογία μόνο σαν πρόκειται κανένας χολυγουντιανός να κάνει αρπαχτή. Τότε, όλοι πατριώτες, τότε, όλοι με τη γλώσσα στο κινίνο. Αλλιώς, ποιος να θυμάται τη Δικη με τα ματάκια της κλειστά; Συνήθως προτιμούν την ιστορία, το Δαμοκλή με τις απειλές σε όποιον δεν πήγαινε για το δέον γλύψιμο στον Διονύσιο τον Πρεσβύτερο. Μα είμαστε έθνος ιστορικόν ό,τι κι αν πεις.
Ήρθε η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Σέρνουν τις καθηγήτριες που κατήγγειλαν το συμβάν (ένα από τα συμβάντα, εικάζω, ανάμεσα σε εκείνα που τρώει η σιωπή της απειλής και των φιλικών παραινέσεων τύπου "κλείσ'το, μην έχεις άσχημα ξεμπερδέματα, κι έχεις κι οικογένεια").
Η είδηση κατά το ΑΠΕ:
"Θεσσαλονίκη,
Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται στα οικεία πειθαρχικά όργανα οι επτά καθηγητές και η πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αλλοίωσης γραπτών του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών στις περυσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την παραπάνω απόφαση ανακοίνωσε ο διευθυντής της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως έγινε γνωστό, οι επτά καθηγητές, ανάμεσά τους και οι δυο καθηγήτριες που κατήγγειλαν την υπόθεση, παραπέμπονται για αλλοίωση αποτελεσμάτων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η δε πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου παραπέμπεται στο Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας, επειδή έδωσε εντολή να αλλάξουν οι βαθμολογίες.

Σε ό,τι αφορά την ποινική πλευρά της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε η διενέργεια κυρίας ανάκρισης και το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη.

Σε βάρος τους, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινικές διώξεις κατά περίπτωση για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ"

Τι απέγινε με την ευθύνη εκείνου του μεγαλόσχημου υπευθύνου Γραμματέα των Πανελλαδικών που μάζεψε τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων δίνοντας κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να αποφεύγουν τις παρεκκλίσεις στη βαθμολογία; Τι απέγινε με την απαυτίτσα που πήρε τις καθηγήτριες από το αυτί και τους είπε "Διορθώστε τα στο διπλανό δωμάτιο"; Τι έγινε με την ευθύνη της υπουργού που μίλησε για ανθρώπινο λάθος; Όλοι λάδι; Και τώρα εξείδικεύουν το ποινικό κομμάτι σε όσους κατήγγειλαν ή σύρθηκαν αποδεδειγμένα; Έπειτα από τις φωνές και τις καταγγελίες μάλιστα η απαυτίτσα έγινε ή ξαναέγινε και σχολική σύμβουλος. Και ποιο συμπέρασμα βγάζει ο εκπαιδευτικός;

α. Δεν πάω για διορθωτής, είναι επικίνδυνο. - Ποιος θα το κάνει όμως;

β. Κρατάω το στόμα μου ραμμένο ό,τι κι αν δω.

γ. Αν πετάει ο γάιδαρος λέειιιι; Κάνει και φούρλες.



Labels: , ,

2 Comments:

Blogger Moey said...

I passed the link to a friend who told me there's something about friends and families in this post, I hope your family is ok and I hope I learn your language vas.

7:55 AM  
Blogger Vass said...

ah my favorite blogger:) in this post specifically there is nothing about family and , strange enough for me, not even a word about friends. There are just some shouts about the hypocricy of the public sphere in Greece, and its representatives who decided to take tough actions against the people involved in a scandal in tawjihi exams last year. Nobody took legal steps against those who ordered the fraud though.
Moey, I am sure you would like the language. It is playful and thoughful like most of your posts.
Other than that, how are you enta?

8:04 AM  

Post a Comment

<< Home